Онлайн навчання дає безліч додаткових можливостей для якісного засвоєння знань, розвитку м’яких навичок та мислення дитини. Варто лише скористатись цими можливостями! Ми підготували для вас добірку цікавих інструментів, які зроблять ваші уроки захопливими та неймовірно корисними для учнів. 

Хоча платформи наведені нижче є, у більшості, англомовними, вони дають можливість створювати/додавати контент українською мовою – тому скоріше реєструйтесь на платформах та випробовуйте нові інструменти на своїх уроках.

Інструменти:

Peardeck: оживіть свої презентації за допомогою інтерактивних опитувань та отримайте миттєвий відгук своїх учнів. Учні можуть стежити за ходом опитування на власних пристроях, що збільшує їх зацікавленість.

Wordwall:  зробіть ваші уроки цікавішими! На платформі ви знайдете безліч можливостей для створення навчальних вікторин, вправ та ігор. Просто оберіть шаблон та додайте власну інформацію. 

Baamboozle Games: ігри, які чудово підійдуть для використовувати на закінчення STEM-уроків –  для огляду пройденого матеріалу та перевірки засвоєного знання.

Breakout EDU: бібліотека ігор на сотні різноманітних навчальних тем – від мистецтва до інформатики. Ігри допомагають розвивати критичне та творче мислення, комунікаційні навички та навички роботи у команді. Грати можна самостійно або об’єднувати учнів у команди.

Go Noodle: зробіть танцювальну перерву під час навчання! Попросіть учнів повторювати танцювальні рухи з відео, які були створені експертами з розвитку дітей.

Kahoot Quiz: інтерактивні вікторини, які можна проводити прямісінько під час онлайн-уроку.  Запитання відображаються на спільному екрані, а учні відповідають на своїх пристроях.

Gimkit: створюйте гейміфіковані онлайн-тести. Студенти відповідають на питання на власних пристроях та заробляють віртуальні гроші за правильні відповіді.

Flipgrid: платформа, яка оживить ваші дискусії. Замість звичайних усних/письмових відповідей, попросіть учнів записати короткі відео-відповіді. Із відео учнів створіть тематичну онлайн-дошку.  

Seesaw: платформа, на якій учні можуть використати безліч інструментів (малювання+запис, колаж, відео і т.д.) для того, щоб відобразити свої знання у спосіб, який найкраще їм підходить.

Edpuzzle: зробіть ваші відео-уроки цікавішими та відслідковуйте чи учні насправді їх переглядають! На платформі ви можете додати коментарі, питання до відео, та персоналізувати їх відповідно до мети уроку.

Переклад з ресурсу https://www.vivifystem.com/ зробила Анастасія Сидорук. Оригінальний текст за посиланням: https://bit.ly/3derltY